Der er ikke mange bygninger som Richshuset i København. Bogstaveligt talt

Der er ikke mange bygninger som Richshuset i København. Bogstaveligt talt

Som en af de meget få Art-Deco bygninger i København, er vi ikke som de andre. Og slet ikke når man også tænker på vejrpigerne. De gør bygningen unik og viser vejret på vores helt egen måde.

Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed

Lad os starte med selve området, der jo ligger så centralt som overhovedet muligt i byen. Det startede helt tilbage i 1892, hvor Københavns rådhus og den tilhørende plads blev etableret i perioden 1892-1905. Begge dele er tegnet af Martin Nyrup og den nuværende bygning regnes for Københavns 6. rådhus.

Der var engang et hotel. Det blev med tiden til Richshuset

På hjørnegrunden ved Rådhuspladsen og Vesterbrogade lå Centralhotellet, en bygning opført i fire etager og tegnet af Vilhelm Klein. I hotellets stueetage lå byens berømte restaurant Cafe Paraplyen, som havde fået navnet efter den enorme parasol, som var opsat på hjørnet for cafeens udendørs servering. Både hotellet og restauranten forsvandt med bygningen, da den blev erstattet af den nuværende bygning, der blev opført i årene 1934 – 1936 og er tegnet af Alf Cock-Clausen. Huset er en af de få Art-Deco bygninger i København og er særligt kendt for sin udsmykning, som er designet af Einar Utzon-Franck i 1936. Hans arbejde har gjort Richshuset til noget helt specielt, der glæder de forbipasserende hver dag.

Du kender dem godt. For de er ude i al slags vejr

De to forgyldte vejrpiger på toppen af hjørnetårnet og det tilhørende termometer i neonrør er en af de få neonreklamer fra 30’erne, som stadig kan opleves i København. Faktisk er udsmykningen tænkt som en vejrstation. En slags datidens vejr-app, kan man sige. Når der er godt vejr kører “solskinspigen” frem med cykel og sommerkjole – og når der er dårligt vejr, kører “regnvejrspigen” frem med hund, paraply og regnfrakke. Og det er da grund nok til at slå et smut forbi. Vi glæder os til at se dig.

Tag fat i os. Det er derfor, vi er her

Hør mere om de forskellige muligheder for reklameplads, erhvervs- eller butikslejemål. Vi giver dig gerne et uforpligtende tilbud og en fremvisning af lokalerne.

Kontakt os